Dagopvang

Zorg en U is een kleinschalige opvang voor mensen met cognitieve problemen

Uw huisarts of geheugenpoli kan u naar ons verwijzen voor de dagbesteding c.q. dagopvang U kunt ook zelf bij ons dagbesteding/opvang aanvragen.

Speciaal bedoeld voor hoger opgeleide mensen met een vorm van dementie of Parkinson die brede maatschappelijke- en culturele interesses hebben maar geen aansluiting hebben bij de bestaande voorzieningen en op zoek zijn naar meer diepgang.

Doel
Het doel is het positief stimuleren van deelnemers in de huidige levensfase; het verbreden van het sociale netwerk, het uitwisselen van kennis en ervaring, het trainen van het geheugen en hulp bij het handhaven van de vaardigheden.

Zorg en U biedt met de Sociëteit een vertrouwde en ontspannen plek waar maximaal vijf deelnemers en hun mantelzorgers gesprekken kunnen voeren die er voor hen toe doen.

Men brengt de dag op een plezierige manier door op een aangename locatie met tuin. Dit maakt het voor de deelnemer mogelijk om op een prettige manier zo lang mogelijk (samen) thuis te blijven wonen. Daarnaast  ontlast het de mantelzorger, die hierdoor tijd krijgt om even andere dingen te doen.

Gericht op
• hoger opgeleide mensen met dementie en
• mensen met beginnende dementie die brede maatschappelijke- en culturele interesses
• mantelzorgers

Inhoud 
Zorg en U biedt speciaal voor haar deelnemers een actief en afwisselend programma. De activiteiten zijn vraag gestuurd en gericht op de achtergrond en interesses van de deelnemer.

Er kunnen (actuele) onderwerpen door de deelnemer of mantelzorger worden ingebracht of voorbereid. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van multi- media, internet, films of muziek. Ook kunnen er sprekers worden ingezet.

Naast culturele- en culinaire activiteiten, muziek, literatuur, kunst en cinema maken we korte excursies en maakt ook bewegen onder deskundige begeleiding of o.l.v. een fysiotherapeute met als specialisatie geriatrie een belangrijk onderdeel onderdeel uit van het programma.

's Middags wordt er uitgebreid met elkaar een drie gangen menu genuttigd. In overleg kunnen er ook partners, vrienden, (klein)kinderen aanschuiven. Er wordt uitsluitend gewerkt met verse en gezonde producten.

Mantelzorgers kunnen in overleg vrijblijvend deelnemen. Ook worden er regelmatig gezamenlijke bijeenkomsten met de mantelzorgers georganiseerd. Ook kunnen er op verzoek gespreksgroepen en informatieve bijeenkomsten worden georganiseerd.

Vervoer

Indien u problemen heeft met het vervoer naar de bijeenkomsten, kunt u contact met ons opnemen. We zullen onze uiterste best doen om passend vervoer te regelen.

Waar en wanneer 
Dinsdag en donderdag vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur en 12.00 tot 15.00 uur.
Elke woensdag van 9.00 uur tot 11.00 uur vrijblijvend inloop voor informatie (graag van te voren even bellen/mailen).  
Locatie: Verlooplaan 10, Barneveld.

 Informatie en aanmelden  

Voor vragen of om u aan te melden kunt u bellen of mailen.
Contactpersoon: Annemarie Hemmelder 06-37322922.
Email: info@zorgenu.nl